onsdag, november 01, 2006

 

Sossarna och landstingsdemokratin

I dag tar den nya landstingsmajoriteten (s, v och mp) över. En av de första åtgärderna är att minska antalet fullmäktigemöten från fem till fyra under 2007. När den tidigare borgerliga majoriteten vid något tillfälle föreslog att ställa in ett fullmäktigemöte på grund av för få ärenden, protesterade den dåvarande socialistiska opposititionen högljutt och menade att det var ett hot mot demokratin. Nu vill man själva förminska landstingsfullmäktiges betydelse och öka den för den mindre kretsen politiker i landstingsstyrelsen. Tänk vad saker kan förändras när man själv hamnar i majoritet. Visst är det märkligt?

Kommentarer:
Det är väl bara att "göra en TCO" och anmäla till EU? :)

Det borde krävas kvalificerad majoritet för att förändra fullmäktige-reglementet, tycker jag?
 
Att det varit just fem sammanträden har mer varit en överenskommelse. Konstigt bara att det går så fort att byta fot. Inte en enda motion har heller skrivits av en sosse eller vänsterpartist under mandatperioden som gått. I stället har man valt att kringgå motionsinstrumentet genom att skicka skrivelser direkt in i landstingsstyrelsen. Tydligen är det inte så viktigt att avgöra frågorna i det högst beslutande organet, landstingsfullmäktige.
 
Har kollat och du har rätt Basse. Det står inskrivet i landstingsfullmäktiges arbetsordning att det ska vara fem sammanträden per år. Där får sossarna bakläxa med andra ord ;-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]