tisdag, september 26, 2006

 

Politik eller varuexponering?

56 personkryss hittills i landstingsvalet får mig att börja undra över vad jag egentligen har att göra i politiken. Vad är felet? Samtidigt är jag självklart mycket tacksam över de väljare som känner förtroende för mig. Men hur ska man reagera när en kommunpolitiker i partiet får fler kryss? Kan det bero på att jag valt att inte exponera min nuna på valaffischer eller är det helt enkelt dags "att kasta in handduken"? Just nu känns det mesta deppigt och jag funderar starkt över min framtid inom politiken. Årets valrörelse handlade mer om varuexponering och mindre än sakpolitik än någonsin. Ska långt och idogt arbete löna sig någon gång eller är det snärtiga kampanjer som gäller? Är det så vi vill ha det?

Som vanligt har någon dessutom roat sig med nya anonyma inlägg på bloggen. Att det rör sig om en sosse är ställt utan alla tvivel, för så fort jag kritiserar socialdemokratin så är denna fega individ inne och skriver. En lösning är att inte tillåta anonyma inlägg på bloggen i fortsättningen men det strider delvis mot mina egna principer. Men fortsätter påhoppen lär jag bli tvungen.

Tur att man har rödstrumpan när man känner sig nere. Om en och en halv vecka ringer bröllopsklockorna. Det ska bli underbart. Puss på dig!

Kommentarer:
Hej,

Jag håller med när det gäller anonymitet.
När det gäller personkryss så tycker jag att du inte ska bry dig så mycket. Ställ dig istället frågan varför håller jag på med politik?
Jag funderade själv på att skita i allt men nu ska det bli andra bullar. Till nästa val ska det återtas mandat i Emmaboda. Jag tänker dessutom göra det som Mats inte som någon politisk broiler eller styrd del i sossemaskineriet.
Nu slappnar vi av ett tag och inväntar suget som kommer tillbaka om ett tag.
 
Vi är alla trötta efter en valrörelse. Tankar som dina ovan har slagit mig också - och många andra jag pratat med.

Vad är det för mening med politiskt slit i fyra år när allt ändå handlar om snärtighet, snuttifiering och personreklam?

Hur kan en opposition som inte lagt en motion på 4 år undgå att straffas av sina väljare?

Och hur reagerar vi på detta? På grund av det minst sagt svala intresset kring det vardagspolitiska hantverket tror jag vi måste synas ännu mer i andra sammanhang än rent politiska.

Men allt detta är sådant vi måste reflektera över och diskutera oss fram till.

Vi behöver fler liberaler som dig, Pierre, inte färre.
 
Jag håller på dig, goe liberalen!

Men du, ett litet tips inför nästa valrörelse: En badbild i färg skulle göra susen!!
;-)

Puss på dig!
 
Pierre, jag kan dela din känsla. I förhållande till vår storlek tycker jag att vänstern varit på hugget och drivit en aktiv opposition i Mönsterås. Det resulterade i minus 70 röster. Jag tror jag fick åtta kryss. Då är man färdig att ge upp...

Men det för det goda med sig att jag blir lite mer radikal. Jag tänker att jag skiter i etablisemanget och kör mitt race. Jag har inget att förlora. Så passa dig! ;-)
 
Oj va kommentarer det blev. Får försöka kommentera alla.

Allvarligt talat rödstrumpan. Skulle ett badkort i färg verkligen hjälpa? Jag behöver fler kryss inte färre ;-). Det rä så gott att ha dig när man är nere, Dessutom är du ju bäst i familjen när det gäller landstingspolitik :-p.

Till Tomas. Jo man får nog köra mer av ett eget race och skita i att alltid vara så lojal och alltid lägga grunden åt andra. Nu blir det racer i fortsättningen ;-).

Till Basse. Ja vi vet vilket otroligt hårt jobb vi lagt ner. När det gäller dina insatser så har de varit ovärderliga. Har du sovit nåt under hela valrörelsen? Vår ordlek under Kalmar Marknad när vi delade ut korsord var ju inte heller att leka med ;-).

Till Mats. Jo den grymmaste besvikelsen har nog lagt sig nu. Tänker inte lägga mig ner och bara dö. Nästa val kommer du att chocka Emmaboda. Gör om ER-sjön till Copacabana. Hola! ;-)
 
Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]